Rejse gennem musikkens historie, Klassikken

v/ Jan Mygin, organist og musikhistoriker

 Jan Mygind skal i anden del af ”Rejse gennem musikkens historie” fortælle om perioden mellem 1750 og 1830; Klassikken. Karakteristisk for klassikken er, at man dyrker det enkle, klare, symmetriske og harmoniske, som ikke stiller for store fordringer til lytteren, liebhaveren, men som samtidig sikrer en god oplevelse for kenderen; den klassiske musik er netop ofte komponeret für Kenner und Liebhaber. Følelse og forstand, men også indhold og form er i balance i kunstværkets udformning og dette er medvirkende til at skabe tidløse værker af bl.a Joseph Haydn (1732-1809), Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) og Ludwig van Beethoven (1770-1827).       

 

Tid: torsdag den 25/11 kl. 19-21

Sted: Ranum Efterskoles festsal, Seminarievej 23, Ranum

Pris: Kr. 90

 

Jan Mygin

Fra 1998-2004 studerede Jan Mygind musikteori og historie på Nordjysk Musikkonservatorium. I 2009 begyndte han at spille orgel og blev samme år ansat som organist ved Gjøl Kirke. Siden 2012 har han været ansat som organist ved Aars Kirke, hvor han har etableret et vokalensemble, med hvem han bl. a. har opført værker som Buxtehudes Membra, Jesu Nostra og Händels Messias.

I 2014 og 2015 modtog han støtte fra Folkekirkens Udviklingsfond til at rekonstruere og opføre en historisk før- og en efterreformatorisk messe med vokalensemblet, med musik af bl. a. Josquin de Pres. I samme periode etablerede han et samarbejdsprojekt med Aars gymnasiums musiklærere og studerende omkring opførelsen af Faurés Requiem og Mozarts Messe KV66.

De seneste år har Jan Mygind også fungeret som akkompagnatør. Derudover har han omfattende foredragsvirksomhed og har i de sidste 15 år været foredragsholder ved bl. a. Folkeuniversitetet i Aalborg, hvor han i 2015 blev kåret som årets underviser.

Jan Mygind afholder også koncertintroduktioner ved Aalborg Symfoniorkester.