Rejse gennem musikkens historie

v/ Jan Mygind, organist og musikhistoriker

Foredragsrækken ”Rejse gennem musikkens historie”, henvender sig til alle, som har lyst til at tage med på et strejftog gennem musikhistorien og få præsenteret en bred vifte at de allerstørste mesterværker. Så lytter du allerede til klassisk musik, men vil gerne vide lidt mere, eller kunne du godt tænke dig at komme i gang med det, så er denne foredragsrække lige noget for dig. I det første af foredragene, af en række på seks, vil Jan Mygind tage os med på en rejse gennem barokken; en tid hvor det lidenskabelige og teatralske bliver sat i centrum. I baroktidens stændersamfund spilledes der først og fremmest musik i kirken og ved fyrstehoffet – altså til Guds ære eller til fyrstens repræsentative selviscenesættelse, men der opstod også noget helt nyt: Det offentlige musikliv, som man kender det i vore dage. Dette stillede komponisterne overfor nye udfordringer, hvor opfindsomhed blev et nøgleord.


Tid: Torsdag den 26/3 kl. 19-21

Sted: Byrådssalen, Torvegade 15, Løgstør

Pris: Kr. 90

13-3-2020
Pressemeddelelse.

Lige som resten af Danmark lukker også Folkeuniversitetet i Vesthimmerland ned for al aktivitet de næste 14 dage med baggrund i Corona-epidemien.

Indtil videre får det den konsekvens, at foredraget om rejsen gennem musikkens historie med organist og musikhistoriker Jan Mygind, der skulle have fundet sted den 26.3., er aflyst og vil blive skubbet til efterårssæsonen.

Vi vil løbende informere via vores mailliste, på hjemmesiden og via de lokale medier, hvornår vi genoptager vores arrangementer.

På vegne af Folkeuniversitetet i Vesthimmerland

formand Rikke Christensen

 

 

 

 

Jan Mygind

Fra 1998-2004 studerede Jan Mygind musikteori og historie på Nordjysk Musikkonservatorium. I 2009 begyndte han at spille orgel og blev samme år ansat som organist ved Gjøl Kirke. Siden 2012 har han været ansat som organist ved Aars Kirke, hvor han har etableret et vokalensemble, med hvem han bl. a. har opført værker som Buxtehudes Membra Jesu Nostra og Messias’ Händel.

I 2014 og 2015 modtog han støtte fra Folkekirkens Udviklingsfond til at rekonstruere og opføre en historisk før- og en efterreformatorisk messe med vokalensemblet, med musik af bl. a. Josquin de Pres. I samme periode etablerede han et samarbejdsprojekt med Aars gymnasiums musiklærere og studerende omkring opførelsen af Faurés Requiem og Mozarts Messe KV66.

De seneste år har Jan Mygind også fungeret som akkompagnatør. Derudover har han omfattende foredragsvirksomhed og har i de sidste 15 år været foredragsholder ved bl. a. Folkeuniversitetet i Aalborg, hvor han i 2015 blev kåret som årets underviser.

Jan Mygind afholder også koncertintroduktioner ved Aalborg Symfoniorkester.