Stærke kvinder: Fra Kleopatra til Victoria

v/ Rasmus Wichmann, cand.mag. i historie

Var fortiden domineret af mænd? Måske – men historien byder på flere magtfulde dronninger end man ofte tror. Dronninger, der ikke lod de samtidige konger noget efter, hvad angik rå magtudøvelse og intriger. Find ud af hvorfor Egypten havde intet mindre end 7 dronninger ved navn Kleopatra. Hvorfor dronning Margrethe 1. blev lovprist af gamle historikere, imens dronning Dorotheas navn blev slettet.

Hvorfor man talte om ”kvindernes rædselsherredømme” i 1600-tallets England. Foredraget stiller spørgsmål ved at bruge de magtfulde dronninger som forbilleder – for fik de i virkeligheden lov til at udøve reelt, kvindeligt lederskab?


Tid: torsdag den 3/3 kl. 19-21

Sted: Ranum Efterskoles festsal, Seminarievej 23, Ranum

Pris: Kr. 90

 

 

Rasmus Wichmann

Jeg er uddannet faghistoriker. Jeg er vant til at skulle kommunikere med både fagfolk og lægfolk, i et sprog hvor alle kan være med. Jeg trives med at arbejde selvstændigt, og har en særlig flair for at sætte mig ind i nye systemer og programmer. Jeg er robust, og har til tider håndteret store arbejdsbyrder – projektledelse af undervisningsmaterialer, tilrettelæggelse af prøver og salgskampagner.
Jeg er også en kreativ sjæl, der har skrevet fiktion, undervist i spildesign, og arbejdet på FabLab. Jeg bor i Holstebro med min kæreste og to børn.