Film og foredrag: Hirokazu Kore-eda´s "Søstre"

v/ Ole Wøide, /tidligere lektor i dansk og filosofi

Hirokazu Kore-eda

Den japanske instruktør Hirokazu Kore-eda blev særligt bemærket, da han i 2018 vandt guldpalmerne i Cannes for sin seneste film, Shoplifters.
Mange af hans film er en udforskning af, hvad der under en mere moderne synsvinkel kan forstås ved begrebet en familie, og hvad der får den til at hænge sammen; hvad skaber tilknytninger, er det bevidstheden om blodsbåndet, den genetiske sammenhæng, er det de konventionelle rolledefinitioner - eller er det det performative: dvs. hvad mennesker rent faktisk gør for og ved hinanden for at bekræfte nærhed, kontakt, glæde, medfølelse. 

Ole Wøide så for nylig hans film Søstre, hvis livsglæde gjorde ham glad og eftertænksom. Ikke nogen dårlig kombination! Derfor vil han på denne lørdag først præsentere instruktøren og hans film, og give et lille oplæg til filmen Søstre (2015). Derefter vil vi se filmen i Løgstør Bio efterfulgt af sandwich, hvor snakken kan gå og de umiddelbare indtryk kan fæstne sig. 

Vi slutter af med at Wøide giver en filosofisk perspektivering af filmen, suppleret spørgsmål fra salen.

Tilmelding er nødvendig af hensyn til bestilling af sandwich.

 

Tid: Lørdag den 9/11 kl. 11-15.30

Sted: Løgstør Bio, Lanternevej 4

Pris med sandwicht: Kr. 150

Ole WøideOle Wøide, f. 1951, cand.mag. i nordisk sprog og litteratur og filosofi, Aarhus Universitet 1979, researcher og tilrettelægger af tv programmer for TV2 og DR 1985-1993. Lektor og studievejleder på VUC Nordjylland 1993-2013 og underviser på Folkeuniversitetet gennem 35 år. Nu igen min helt egen arbejdsgiver med humanistiske studier i litteratur, film og filosofi.