Folkeuniversitetet Vesthimmerland

En god mavefornemmelse -

Ernæringens betydning

v/ Mette Borre, klinisk diætist

Vores tarmsystem er afgørende for vores liv og velvære. Men dets funktioner er helst ikke noget man taler om på trods af at rigtig mange af os døjer med maveproblemer som irritabel tarm og forstoppelse. De seneste år har forskningen dog i stigende grad understreget vigtigheden af en sund og velfungerende tarm, og emnet er med tiden blevet mindre tabubelagt.

I vores tarmsystem lever der omkring 1,5 kg bakterier. Bakterierne lever i et tæt fællesskab med os, og ved at sikre bakterierne et gunstigt og næringsrigt miljø, udfører bakterierne til gengæld en række livsvigtige funktioner, som vi ellers ikke selv kan udføre. De hjælper os fx med at nedbryde og optage næringsstoffer, bidrager til dannelse af visse vitaminer og hormoner. Hvis du passer godt på dit tarmsystem, kan du bl.a. opbygge et bedre immunforsvar, forebygge kræftsygdomme og endelig sikre en god og velfungerende fordøjelse og dermed mindske fx forstoppelse og vekslende afføringsmønster. Her kan den rigtige ernæring spille en afgørende rolle.

 Ved foredraget kan du blive klogere på ernæringens betydning for tarmens funktion, og få inspiration til en bedre hverdag med ro i maven. 

 

 

OBS - Tid: mandag den 26/2 kl. 17-19

Sted: Ranum Efterskole, Seminarievej 23, 9681 Ranum

Pris: Kr. 90