Hvad kan danskerne lære af det islandske folk?

v/cand.phil og tidl. direktør for Nordens Hus i Island Torben K. Rasmussen

Et foredrag om det moderne Island og nogle af landets mange mysterier, bl.a. hvordan en befolkning på 345.500 mennesker, 390.000 får, 65.000 heste og en hel del fisk kan opretholde en fuldt moderne stat med alle dens institutioner og karaktertræk.     

For 14-16 år siden kunne man oven i købet opleve, at islændingene opkøbte markante virksomheder som Magasin du Nord, Illum, Hotel D’Angleterre, Sterling, Maersk Air, Scanvægt, FIH Erhvervsbank… Islandsk kontrollerede virksomheder havde i de gode tider ansat mere end 100.000 mennesker uden for landets grænser. 

I 2008 gik de næsten statsbankerot, og hver enkelt islænding kom til at hæfte for en svimlende gæld. Og nu går det igen meget bedre, i det mindste helt overordnet set.  

I april 2016 måtte statsministeren træde tilbage – hvorfor? Der har været afholdt to parlamentsvalg inden for mindre end ét år! 

Hvad sker der dog i Island i disse år? Hænger det hele sammen med en usædvanlig arbejdsomhed og fleksibilitet eller måske med, at der også bor alfer, nisser, gnomer og andre små folk i Island?    

Dette er et samarbejde mellem Folkeuniversitetet Vesthimmerland og Foreningen Norden. 

Tid: Tirsdag den 5/2 kl. 19-21 

Sted: Byrådssalen, Torvegade 15, Løgstør 

Pris: Kr. 90 


.