Livets store temaer fortolket i musikken

v/mag.art.i musikvidenskab Leif V.S. Balthzersen

I musik og kunst har mennesket til alle tider udtrykt og delt livets store følelser. Hvordan har klassiske komponister gennem århundreder fortolket temaer som liv og død, kærlighed, livsglæde og sorg? At lytte til deres musik er berigende - det er en oplevelse og giver samtidig indsigt, og til foredraget skal vi høre eksempler på denne musik, bl.a. Bach, Mozart, Beethoven, Mahler og Carl Nielsen

NB: Sted: Løgstør BIO

Tid: Lørdag den 8/9 kl. 14.30-16.15

Sted: Løgstør Bio, Lanternevej 4

Pris: Kr. 90

 

Leif V.S. Balthzersen

Født i 1965, mag.art. i musikvidenskab i 1991 fra Aarhus Universitet og Ludwig-Maximilians-Universität, München. Modtog Aarhus Universitets guldmedalje for prisopgave om Richard Strauss i 1990. Censor ved de musikvidenskabelige institutter i Danmark 1998-2002. Han har været informationschef for Aarhus Symfoniorkester og musikchef for hhv.
Sønderjyllands Symfoniorkester 1996-2000 og Aarhus Symfoniorkester 2000-2007.
Leif Balthzersen har undervist på universiteteterne i Aarhus og København, på Jysk Åbent Universitet, Det Jyske Musikkonservatorium samt på højskoler og ved Folkeuniversitetet og for folkeoplysnings-forbundene, hvor han tillige har været rejseleder. Han har skrevet mange artikler til Den Store Danske Encyklopædi, er en flittig benyttet foredragsholder og skriver løbende programnoter og anden formidling af musik og er desuden ansat til at lave oversættelser og overtekster for Den Jyske Opera.
Leif V.S. Balthzersen var en årrække anmelder for Dagbladet Information og skriver lejlighedsvist artikler for JP Århus/Jyllands-Posten. Han er endvidere ensemblechef for Århus Sinfonietta og bestyrelsesformand for Aarhus Sommeropera.
Leif V.S.Balthzersens store interesse ved siden af musikken er bøger og litteratur, og han har tidligere været ansat i Jysk Antikvariat og i Vangsgaards Boghandel og Antikvariat i Aarhus.

.