Finsk Historie, kunst og arkitektur

v/Kulturformidler Taina Hvidlykke

Finsk arkitektur

 

Finland har i 2017 fejret 100 års selvstændighed, men den finske historie har lange rødder. Rejs tilbage i tiden, og hør fortællinger om de bevægelser og begivenheder, som banede vejen til Finlands selvstændighed. Finlands historie er tæt knyttet til resten af Norden, da Finland længe var en del af det svenske rige. I 1800-tallet fik Finland autonomi som et storfyrstendømme under den russiske Tsar. Finnerne måtte herefter kæmpe for finsk sprog og kultur, og især for drømmen om en selvstændig stat.  

I dag er Finland en moderne stat, og finnerne er glade for et rigt kulturliv. Vi ser nærmere på nogle af de vigtigste finske billedkunstnere og arkitekter. Foredraget ledsages med talrige billeder. 

Tid: Torsdag den 25/1, 2018, kl. 19 – 21.
Sted: Byrådssalen, Rådhuset, Torvegade, Løgstør (indgang fra Fredensgade).
Pris 90 kr.

Arrangementet er i samarbejde med Foreningen Norden.

 

Taina Hvidlykke

Den finskfødte Taina Hvidlykke er cand.comm fra Roskilde Universitetscenter i kombination med Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet. I mange år har hun arbejdet med fortællinger og billeder i forskellige sammenhænge indenfor nordiske medier og kultur, samt som tegner og visuel kunstner. Hun har stort fagkendskab til den finske historie og på kulturområdet, som hun følger aktivt.

.