Rejse gennem musikkens historie, Opera i Romantikken

v/ Jan Mygind, organist og musikhistoriker

Den italienske opera (Rossini, Bellini, Donizetti og Verdi) udgør en stor del af standardrepertoiret på opaerahuse over hele verden.
Det sangbare lette og elegante blandes med det komiske og dramatiske. Italienernes sødmefulde melodik har gjort mange af deres arier til slagere.
I Tyskland skaber Wagner spændende og nye tiltag med operagenren. Richard Wagners ungdomsværker er tydeligt båret af politiske revolutionært sindelag.
I de slaviske lande spiller musikken en betydelig rolle for skabelsen af en national identitet, og i den franske grand opera grundlægges den moderne underholdningsindustri.

 

Tid: torsdag den 6/10 kl. 19-21

Sted: Ranum Efterskoles festsal, Seminarievej 23, Ranum

Pris: Kr. 90

 

Jan Mygind

Fra 1998-2004 studerede Jan Mygind musikteori og historie på Nordjysk Musikkonservatorium. I 2009 begyndte han at spille orgel og blev samme år ansat som organist ved Gjøl Kirke. Siden 2012 har han været ansat som organist ved Aars Kirke, hvor han har etableret et vokalensemble, med hvem han bl. a. har opført værker som Buxtehudes Membra, Jesu Nostra og Händels Messias.

I 2014 og 2015 modtog han støtte fra Folkekirkens Udviklingsfond til at rekonstruere og opføre en historisk før- og en efterreformatorisk messe med vokalensemblet, med musik af bl. a. Josquin de Pres. I samme periode etablerede han et samarbejdsprojekt med Aars gymnasiums musiklærere og studerende omkring opførelsen af Faurés Requiem og Mozarts Messe KV66.

De seneste år har Jan Mygind også fungeret som akkompagnatør. Derudover har han omfattende foredragsvirksomhed og har i de sidste 15 år været foredragsholder ved bl. a. Folkeuniversitetet i Aalborg, hvor han i 2015 blev kåret som årets underviser.

Jan Mygind afholder også koncertintroduktioner ved Aalborg Symfoniorkester.